May
3
2019

CEWE tippek egy percben – szegély

A CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztése során számtalan lehetőség nyílik a clipartok kreatív felhasználására. Például díszíthetjük vele a szöveg kezdőbetűjét. Egy korábbi cikkünkben már mutattunk egy példát az iniciáléra, érdemes azt is megnézni.

Mostani példánkban három szövegdoboz is van. Az elsőben helyezkedik el a szöveg első betűje nagy méretben. A második mellette, a harmadik pedig alatta van.

Az első betű lehet egész más típus, mint a szöveg többi része, sőt fontos is, hogy olyan típust válasszunk, amit jól tudunk díszíteni. A clipartok között a szegélyek csoportban találunk olyan elemeket, amik alkalmasak erre a célra.

Dupla kattintásra megnyílik a szerkesztő ablak, és a „Szerkesztőfelület színének kiválasztása” gombbal színmintát tudunk venni akár a betű színéből, vagy az oldal egyéb területéről.

A szöveg szerkesztése után már csak a háttér és a fotók elhelyezése van hátra. Itt az egyik fotó nagyobb méretben – csökkentett átlátszósággal és egy maszkkal – háttérként szolgál a többi képnek.

Pár fotó, keret és árnyék, és már el is készült az oldal.

Tetszett a tipp? – Töltsd le ingyenes szoftverünket és próbáld ki te is!

Kísérd figyelemmel blogunkat, hogy ne maradj le egyetlen tippről sem. A CEWE FOTÓVILÁG szoftver használatáról sok videót találsz youtube csatornánkon. Ha Facebookon és Instagramon is követsz minket, garantáltan időben értesülsz minden tartalmunkról és újdonságunkról!

Válasz