Mar
7
2020

10 tipp CEWE FOTÓKÖNYV szerkesztéshez

Ebben a hónapban a fotókönyveké a főszerep. Alapáron rendelhetsz 50 oldalig bármelyik típusból, akár a digitális nyomtatásra, akár a fotópapírosra esik a választásod. A kihagyhatatlan akcióhoz most adunk pár hasznos tippet, hogy minél tökéletesebb legyen a végeredmény.

1. Típus kiválasztása

Érdemes legelőször a típust kiválasztani. Sok méret, papírtípus, borítótípus választható. Minderről akár a honlapról, vagy a CEWE FOTÓVILÁG programon belül is lehet tájékozódni.

2. Típus módosítása

Ha mégis változtatnál, a „Termékrészletek módosítása” gombra kattintva könnyen megteheted. A papír típusát mindenképp, de az azonos arányú könyveknél a méretet is lehet módosítani. Így például az XXL panoráma típusból lehet nagy panoráma, kompakt panoráma vagy mini könyv is.

3. Fotók kiválasztása

Nagyban meggyorsítja a munkát, ha a fotókat előre kiválogatjuk. Ehhez nagy segítség lehet a CEWE Képnéző alkalmazás, ami a Fotóvilág programmal együtt telepíthető. A kiválasztott fotókat a csillagokkal lehet értékelni.

A könyv szerkesztésénél választhatjuk, hogy az értékelés szerinti sorrendben jelenjenek meg a fotók, így gyorsan tudunk választani.

4. Könyvsablonok

Nincs ötleted a szerkesztéshez? Vagy kevés az időd? A könyvsablonok kész oldalakat kínálnak, csak a fotókat kell behúzni a képőrzőkre. Természetesen minden elem és elrendezés módosítható.

5. Stílusok

A harmonikus és egységes oldalak kialakításához nagy segítség lehet a „Stílusok” használata is.

6. AutoLayout

A oldalra helyezett fotók elrendezését automatikusan is váltogathathatod a Szóköz billentyűre kattintva.

Tipp: ha mind a két oldalon vannak fotók, akkor mind a két oldal fog változni. Ha az egyik oldalon egy fotó ki van jelölve, akkor csak az azon az oldalon lévő képek elrendezése fog módosulni.

7. Képminőség

A program jelzi, ha a fotó felbontása nem elegendő. Ebben az esetben vagy kisebb méretben kell használni, vagy egy másik fotót érdemes választani. Fontos, hogy a program csak a felbontást vizsgálja, azt nem „látja”, ha életlen, túl sötét, túl világos, bemozdult, vagy egyéb okból nem megfelelő a felvétel.

8. Fotók szerkesztése

A fotókönyvbe helyezett fotót a dupla kattintásra megnyíló CEWE Képnéző alkalmazásban szerkeszteni is lehet. A korrekciós lehetőségeken kívül számtalan effekt áll rendelkezésre.

9. Térkép elhelyezése

Látványos megoldás, ha a felvétel helyét térképen jelöljük. Ha a fotóban rögzítve van a felvétel GPS adata, ez automatikusan megtörténik.

Lehet ez akár egy tartalomjegyzék is a könyvhöz.

10. Videó

Videót is elhelyezhetünk a fotókönyvben, pontosabban egy qr kódot, amit okostelefonnal, tablettel le lehet olvasni. A videót a fotókönyv oldalára húzva, automatikusan generálódik a qr kód és egy előnézeti kép. Ha duplán kattintunk rá, a „Videó módosítása” ablakban választhatunk másik részt is a felvételből.

+ 1 CEWE FOTÓKÖNYV asszisztens

Ha végképp az utolsó pillanatra hagytad a szerkesztést, a CEWE FOTÓKÖNYV asszisztens másodpercek alatt összeállítja könyvedet.

A szerzőről:

Válasz